Vesterbro (tur eller foredrag) med Dagmar Kristensen

// Vesterbro (tur eller foredrag)

Vesterbro

Det Vesterbro, vi kendte som børn,hvor ludere og lommetyve og senere narkomaner befolkede bydelen, og hvor beboersegmentet var bistandsmodtageere, pensionsiter og studerende, det rejse sig i dag som Fugl Phønix.

På vores tur fra Hovedbanen via DGI--Byen når vi frem til et af byens hotteste steder - Den brune og Den hvide Kødby. Hvor slagtedyrene skreg af smerte, er der i dag indrettet kreative skoler og ikke mindst den smukke udstillingsbygning Øksehallen, og de gamle funktionalistiske bygninger i Den hvide Køby er i dag befolket af hipsters, filminstruktører og skuespillere. Vi ser det nyfødte Halmtorv, hvor lækre caféer og nyrenoverede ejerlejligheder har trukket et ny publikum af nye, rige børnefamilier til bydelen - og hvor hotte designerforretninger har set deres chance.

I Saxoparken oplever vi de gamle skydebrødres hus (i dag Københavns Museum) og parken, der i dag er et smukt åndehul i den tæt bebyggede bydel. Vi ser også eksempler på veludførte gårdsaneringer og en enkelt fredet gammel baggård. Turen slutter med en let frokost på Gæstgiveriet Sort Hest.

Varighed: to og en halv timer

Mødested: foran Nimb overfor Hovedbanegården

Bestil turen nu

// Kom i kontakt med os

Har du spørgsmål til historiskebyture.dk kan du altid skrive til os på janssen.cph@gmail.com. Vi hører også meget gerne om forslag til nye byture og lignende.