I slavernes fodspor med Dagmar Kristensen

// I slavernes fodspor

I perioden 1670 – 1802 fragtede danskerne op mod 100.000 slaver over Atlanterhavet fra kongens forter i Afrika til de Dansk-vestindiske øer, hvor de blev behandlet som kvæg - men til gengæld gav deres arbejde et stort økonomisk overskud i Danmark og ikke mindst i København.

Byvandringen I slavernes spor tager udgangspunkt i slavetidens København. Slaveriet var ikke kun noget, som foregik langt fra Danmark. Meget af det historiske København er tæt forbundet til Danmarks fortid som slavemagt. Købmænd og skibsredere byggede pragtpalæer for indtægter fra slave-plantagerne. Sukkerraffinaderier i København forarbejdede sukkerrørene, og pakhusene opbevarede varerne fra Vestindien. Vi vil Følge sporene af slavernes slid i kolonierne i nutidens København.

I anledning af, at det i år (2017) er 100 år siden vi solgte øerne til USA for 25 millioner $, vil vi gå på opdagelse i Frederiksstaden og Nyhavn og høre om slavernes liv på øerne.

Mødested; Mindeankeret foran Nyhavn


Bestil turen nu

// Kom i kontakt med os

Har du spørgsmål til historiskebyture.dk kan du altid skrive til os på janssen.cph@gmail.com. Vi hører også meget gerne om forslag til nye byture og lignende.