Nyhavn med Dagmar Kristensen

// Nyhavn

For at skabe en direkte forbindelse til hovedstadens nye centrum, Kongens Nytorv, planlagde Frederik III en kanal fra Øresund ind til byens midte. Kongen lod soldater udgrave kanalen, og de købmænd, der havde grunde ud til den nye kanal, Nyhavn, fik ordre til at forsyne deres kajpladser med kraftigt bolværk. I de følgende to år udbyggedes de to kajgader, og købmændene havde deres skibe og pakhuse liggende ved kanalen, så de kunne losse og laste her.

Vi hører om de personer der boede i området: skippere, skuespillere, iværksættere og originaler – et blandet kvarter på kanten af byens fineste kvarter, Frederiksstaden.

Fra det ramsaltede er de to gader blevet til det mondæne – Katinkas usle bo er blevet til fornemme ejerlejligheder og arkitekttegnede stuer – men de mange smukke træskibe er stadig ankret i kanalen og forlener stedet med den rette maritime stemning.

Varighed:

Mødested: Mindeankeret i Nyhavn


Bestil turen nu

// Kom i kontakt med os

Har du spørgsmål til historiskebyture.dk kan du altid skrive til os på janssen.cph@gmail.com. Vi hører også meget gerne om forslag til nye byture og lignende.