Frederiksstaden og nogle af dens beboere med Dagmar Kristensen

// Frederiksstaden og nogle af dens beboere

I 1749 ville Frederik V fejre, at den danske kongeslægt, Oldenborgerne, havde siddet på den danske trone i 300 år: en hel bydel skulle opføres til udvidelse af det gamle København, og bydelen skulle kaldes Frederiksstaden efter kongen.

Frederik den 5. forærede to kvadratkilometer til dem, som ville bygge på den strækning langs vandet, hvor der tidligere havde stået et lystslot, Sophie Amalienborg, der var gået op i luer, da slottets nabo, et operahus, blev ildens bytte under en festforestilling, hvor 172 af byens unge fra landets bedste familier indebrændte. Efter denne tragiske hændelse blev denne brandtomt brugt som oplagsplads for byens tømmerhandlere.

Alle der ville opfylde kongens krav for bebyggelse af området, skulle forpligte sig til inden for en fem års periode at bygge boliger, der alle skulle godkendes af kongens udvalgte arkitekt Nicolai Eigtved.

Vi går en tur i området og nyder de smukke rokokopalæer, den imponerende plads med de fire palæer, som i dag bebos af kongefamilien, og hører om den florissante periode og de kendte folk, som har boet og haft betydning for området. 

Varighed:
Mødested:


Bestil turen nu

// Kom i kontakt med os

Har du spørgsmål til historiskebyture.dk kan du altid skrive til os på janssen.cph@gmail.com. Vi hører også meget gerne om forslag til nye byture og lignende.